Varför tränarutbildningar?

Tränarutbildningarna är en del av SUFs utvecklingsplan för att göra Sverige till en starkare ultimatenation. Vår sport har intensitet i spelet och en kärna i Fair play.
För att få ultimaten att växa så behöver vi fler duktiga tränare, som höjer och behåller sina spelare. Tränarutbildningarna ska ge dig verktygen för att lyckas med det.

Varför ska du bli tränare?

Trygghet

Efter att du gått en av SUFs tränarutbildningar så kan du känna dig trygg i din ledarroll. Du får t.ex. lära dig hur du på bästa sätt lägger upp en träning, upprätthåller SOTG eller instruerar en övning. Samtidigt får du praktiskt öva ditt ledarskap mot andra, med värdefull feedback inför att du håller i dina egna träningar.

Utveckling

På våra tränarutbildningar så utvecklas du inte bara i din roll som tränare. Du får också en bättre förståelse för spelet och hur du själv utvecklas som spelare. Genom självreflektion och diskussion lär du dig dina egna styrkor och hur du påverkar andra, på och av planen. Dina styrkor och dina ledaregenskaper kommer utveckla både ultimaten i din klubb, i Sverige och världen.

Gemenskap

Utbildningarna bygger på teori, självreflektion, diskussion och praktik. När du tillsammans med andra tränare diskuterar ultimate, ledarskap, problem och lösningar så får du mer än nya idéer. Du skapar nya kontakter, som binder samman ultimate-Sverige och

Spirit

SOTG genomsyrar ultimate och är även en del i utbildningen. Hur agerar du som tränare, och på vilket sätt påverkar det din klubb, andra klubbar, föräldrar och publik?

Vem?

Utbildningarna passar alla er som vill utveckla ert ledarskap inom ultimate. Du som är förälder och vill hjälpa till under match eller träning. Du som själv spelar ultimate och vill hålla i egna träningar eller pass. Du som redan varit tränare i flera år men känner att du har mer att hämta. Eller du som funderar på ledarskapet och hur du själv kan utvecklas i sporten. Har du ett intresse för ultimate och ledarskap så kommer våra utbildningar passa dig. Vi har en rekommenderad lägstaålder på 13 år men välkomnar alla.

Planerade utbildningar

Just nu har vi inga datum på planerade utbildningar under 2021. För att anpassa oss till covid-läget så har vi och kommer vi istället anordna digitala utbildningar och kortare utbildningsmoduler inom utvalda ämnen. Är det något särskilt ämne du vill veta mer om? Eller vill du ha en inspirations, steg 1 eller steg 2 utbildning hos din klubb när det öppnar upp. Hör av dig till utbildning@ultimatesweden.se

Du har inga produkter i varukorgen.