Steg 2: Stockholm, 19-20 oktober

Var?

Stockholm, Bosön, Ultimate Sweden Youth Camp

När?

Lördag (12:00)-Söndag(14:00) 19-20/10 -2019

Hur?

I samband med Ultimate Sweden Youth Camp kommer uppföljningen på SUFs steg 1-utbildningar. Den här kursen bygger på den första utbildningen och är upplagd på samma sätt. Först ett kort teoretiskt förarbete som förbereder dig för den praktiska dagen. Därefter två halvdagar i Stockholm, där vi blandar teori med praktik. Du som deltagare får chansen att testa dina kunskaper på direkten, genom att coacha några av deltagarna på lägret. Slutligen planerar, genomför och utvärderar deltagarna en träning på hemmaplan för att slutföra utbildningen.

Utbildningen utvecklar de tidigare grundmomenten och lägger utöver träningstillfällen även ett fokus på matchen. Kursen tar t.ex. upp punkter som:
Hur coachar jag på match?
Hur lägger jag upp en årsplanering?
Hur bör jag lägga upp den fysiska träningen?
Hur kan jag träna anfall/försvar?
Hur tar jag mig ur en zon?
Hur kan jag vidareutveckla en övning?
Hur tränar jag fair-play?

Mycket av tiden kommer läggas på diskussioner mellan deltagare samt övningar och match, där man praktiskt får träna på att lära ut till andra deltagare och ungdomar på lägret.

Under utbildningen kommer Terje Lien hålla i en föreläsning om hur du som tränare kan arbeta med mental träning. En hörnsten i många idrottares framgång. Samtidigt kommer Fredrik Kallis gå igenom hur du ska tänka angående fys inom Ultimate. Hur bör du lägga upp ett träningsprogram och hur utför du övningar på rätt sätt? Mental och fysisk träning kommer gemensamt höja ultimatespelares kapacitet.

Anmäl er här senast 19e september för att få en plats, vi har begränsat platserna till 12 deltagare. Upplägget på den här utbildningen inkluderar lunch och middag lördag, frukost och lunch söndag samt sovplats. Genom att SUF väljer att sponsra det här eventet så ligger kostnaden på endast 250 kr/deltagare.

Vid frågor, maila bjorn@ultimatesweden.se eller ring 0707251255.

Hoppas du kan komma!

Max 12 platser per utbildningstillfälle. Först till kvarn.

[wpforms id=”4509″ title=”false” description=”false”]

SUF tränarutbildningar 2019

Om tränarutbildningarna 2019

Göteborg, lördag 5 oktober (Steg 1)

Malmö, lördag 9 november (Steg 2)

Du har inga produkter i varukorgen.