Steg 1: Frövi 25 oktober
Var?

Frövi – Frövihallen

När?

Söndag 25/10 -2020, kl. 09-18

Hur?

Utbildningen är uppbyggd i tre steg för att på bästa sätt kunna förmedla den kunskap som behövs för att på bästa sätt kunna axla och utveckla rollen som tränare.

Innan träffen:

Se på den introutbildning som SISU skapat för tränare. Denna kurs är online och ger dig en bild över vad din roll som tränare kan betyda för dig och andra, samt en god grund att stå på för att själv utvärdera ditt ledarskap. Vi kommer under den fysiska träffen diskutera Ultimate och vårat egna ledarskap ur kursens perspektiv. Sammanlagt tar detta ca 2 h. Fokus kommer ligga på utvalda delar.

Den fysiska träffen:

Här ses vi under en heldag för att träna oss i och diskutera rollen som Ultimatetränare. Dagen pågår från 9-18 och varvar både teori och praktik. Under dagen går vi igenom ämnen som:

  • Min roll som tränare
  • Fair play
  • Regelkunskap
  • Hur lär jag ut de grundläggande momenten och strategierna i Ultimate?
  • Hur anpassar jag en övning till deltagarna?
  • Hur planerar jag en träning?

Dagen syftar till att ge dig en bättre förståelse för grunderna till en bra ultimate-spelare, samt hur du på bästa sätt lär ut dessa grunder. Genom att ha en stor del praktiskt så får du öva dina kunskaper på andra deltagare i kursen som ger dig en trygghet tills du själv ska lära ut.

I praktiken (för certifiering):

Under den här delen så kommer du att applicera det du lärt dig under utbildningen på en egen träning. Du planerar träningen, sätter upp mål och genomför, därefter reflekterar du tillsammans med en lagkamrat eller någon annan ur kursen hur det gick. Skicka in dina reflektioner till oss så blir du certifierad Steg 1 – tränare! [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Max 15 platser per utbildningstillfälle. Först till kvarn.

Du har inga produkter i varukorgen.