Behöver din förening hjälp i något avseende? Nedan följer filer och länkar som kan vara till hjälp för föreningar i utveckling!

Rekryteringsprojekt

En plan för hur man kan rekrytera nya spelare, denna plan riktade sig till studenter och vuxna spelare.

En genomgång för hur man kan lägga upp skolinstruktioner för att på ett enkelt sätt nå ut med vår sport till nybörjare i skolålder.

En genomgång för hur man kan tänka kring rekrytering till klubben samt hur man kan tänka kring arrangemang som skolinstruktioner och Skol-DM.

Nybörjarkoncept

Ett upplägg på hur man på 5 lektioner/träningar kan gå igenom grunderna i ultimate frisbee för nybörjare.

En introduktion till de grundläggande reglerna och kastteknikerna i Ultimate Frisbee, perfekt att ge till idrottslärare eller använda som utgångspunkt vid nybörjarträningar.

Administrativa hjälpmedel

Den administrativa delen av en idrottsförening sker främst via Idrottonline. Där finns medlemsregister, närvaroregistrering, bidragsansökningar och medlemsavgiftshanteringar. Det är ett stort system, men väldigt bra system när man kan det. Din lokala Idrottsutbildare kan hjälpa er förening genom att skicka någon från er förening för att lära sig Idrottonline. Klicka HÄR för att få kontakt med din lokala idrottsutbildare.

Övriga dokument för administrativ hjälp:

En manual för hur man närvarorapporterar i idrottonline. Närvarorapportering utgör grunden i LOK-stödsansökan, vilket denna manual också går igenom. De flesta idrottsföreningar har LOK-stödet som sin främsta inkomstkälla.

Lägga till medlemmar i idrottonline

En guide för hur man lägger till medlemmar i idrottonline. Att ha sitt medlemsregister i idrottonline behövs för att kunna söka LOK-stöd.

Övriga frågor om Idrottonline

En support där du enkelt kan hitta lösningar på de problem du stöter på vid hantering av Idrottonline.

SISU Idrottsutbildarna – Idrottsövergripande träning

Tränarutbildningar inom SISU

Tränarpasset – Mikrobloggar om träning

Inkluderande Idrott – Webbutbildning om inkludering

Vi lyfter – Om psykisk ohälsa

Diskussionsmaterial för Lärgrupper – SISUs material om träning(Obs. Lärgrupper är bidragsgrundande för idrottsföreningar)

Du har inga produkter i varukorgen.